Barrväxter

Barrväxter

Barrväxter och barrträd är mycket populära, därför har vi på Garmundo gett dessa vintergröna häckväxter en egen kategori. Barrväxter finns i alla former och storlekar och du kan lätt skapa en hög, låg eller insynsskyddande barrväxthäck. Till och med stående ensam för sig själv, är barrträdet en riktig blickfångare.

Fortsätt läsa..

Barrväxter

Barrväxter och barrträd är mycket populära, därför har vi på Garmundo gett dessa vintergröna häckväxter en egen kategori. Barrväxter finns i alla former och storlekar och du kan lätt skapa en hög, låg eller insynsskyddande barrväxthäck. Till och med stående ensam för sig själv, är barrträdet en riktig blickfångare.

Barrväxthäck: betyder vindskydd, skugga och den är bra mot insyn

Sitter du ute i solen, men ger den friska havsbrisen dig gåshud? Eller är det kanske väldigt varmt i solen? Och är det verkligen nödvändigt för alla förbipasserande att så nyfiket titta in i din trädgård? Om du vill sitta ute i skuggan, undan vinden eller utan att någon ser dig, då är en häck av barrväxter den perfekta lösningen. Den kaliforniska Leylandcypressen (Latinskt namn Cupressocyparis leylandii) är mycket lämplig för att skapa en hög, insynsskyddande häck. Vill du ha en ännu högre häck är det bättre att välja en Thuja. Föredrar du att ha en färdigvuxen hög och insynsskyddande barrträdshäck direkt? Välj då en färdigodlad häck, till exempel utav Idegran.

Med en barrträdshäck har du alltid en grönskande utsikt.

Du kanske inte är ute efter en hög barrväxthäck utan en något lägre häck. Kanske för att plantera längs en uppfart eller som gräns utmed en gångväg, eller en trädgård. Du vill helst ha en häck som alltid är grön eftersom du inte gillar de bara grenarna på vintern. I så fall är en barrväxthäck också ett utmärkt val. Barrväxter hör till de vintergröna häckväxterna och behåller därför alltid sin vackra färg. I vårt sortiment hittar du till exempel Idegranen, som är mycket lämplig för att plantera alltifrån en låg till en medelhög barrträdshäck. Eftersom barrträd växer långsamt så är det inte ofta du behöver beskära den. Dessutom är det trevligt att det växer bär på flera sorters Idegranar som lockar till sig fåglar. Tänk på att bären är mycket giftiga för framförallt barn och alla icke-bevingade djur.

Barrväxternas egenskaper

Alla typer av barrväxter har ett antal gemensamma egenskaper. De är mycket tåliga, lätta att beskära, har ett vackert utseende, klarar sig bra på olika växtplatser och klarar vintern bra. Långvarig torka eller mycket våta rötter är inte att föredra, eftersom barrväxter inte klarar av det så bra. Det finns faktiskt ett undantag på denna regel, och det är den Kinesiska Sekvojan, som faktiskt föredrar en våt miljö. Detta är den enda barrväxten vars löv, eller snarare barr, får en vacker färg på hösten. Det är bättre att raka en barrväxthäck istället för att beskära den för mycket, annars slutar busken att växa. Detta gäller dock inte för Idegranen, det är den enda barrväxtarten som kan växa från den bara grenen.

Att köpa barrväxter på Garmundo

På Garmundo säljer vi olika sorters barrväxter och andra häckväxter av utmärkt kvalitet. Vi gör allt vi kan för att se till att du på kort tid kan möjliggöra en barrväxthäck (eller annan typ av häck) som helt uppfyller dina önskemål. Därför har vi utförligt beskrivit de olika egenskaperna vid varje växt. Du kan också hitta en planteringshandböcker och andra tips på vår webbsida. Så surfa runt ordentligt. Och naturligtvis kan du alltid kontakta oss via telefon eller e-post!