Leylandcypress

Leylandcypress

Leylandcypressen (Cupressocyparis leylandii på latin) är den snabbast växande barrträdsarten och mycket lämplig för att skapa en grön barrträdshäck. Det är en häckväxt som är väldigt stark och väldigt enkel att hålla vacker.

Fortsätt läsa..
per sida

Leylandcypress

Leylandcypressen (Cupressocyparis leylandii på latin) är den snabbast växande barrträdsarten och mycket lämplig för att skapa en grön barrträdshäck. Det är en häckväxt som är väldigt stark och väldigt enkel att hålla vacker. Är du trött på att alla kikar in genom ditt fönster eller tittar in i din trädgård? Vill du gärna ha en grön häck, men helst inte en trädgård full av fallna löv på hösten? Har du flyttat till ett nytt bostadsområde men känner du inte för att ha en sorglig bar slätt som utsikt i flera år? Leylandcypressen är svaret på alla dessa frågor och ett gott skäl att vilja veta mer om den!

Leylandcypressen ett snabbväxande barrträd

Leylandcypressen är ett snabbt växande barrträd. Men hur snabbt växer de egentligen? De kan växa upp till 80 cm. per år. Tillväxthastigheten beror på växtplats och väderförhållanden. Den stora fördelen med denna snabba tillväxt är att efter att den planterats, kommer du väldigt snart att ha en hög och fin häck. Det är väldigt bra om du snabbt vill förvandla en kal trädgård till en grön oas. Denna typ av barrträd har dock ett lite glesare växtsätt och det kan därför ta ett eller två år innan häcken är helt insyns-skyddad. Eftersom den växer så fort kräver Leylandcypressen beskärning två till tre gånger om året. Om du inte gör det i tid kommer du snart att ha en mycket rörig och vildvuxen häck. Precis som med alla andra barrträdshäckar är grov beskärning av Leylandcypressen ingen bra idé. Häcken växer inte ut igen från den bara stammen. Letar du efter en häck som du kan beskära rigoröst? Välj i så fall till exempel idegran eller lagerhägg.

Leylandcypressen alltid grön

Om du inte känner för att kratta löv eller alltid vill vara omgiven av grönska har du hittat rätt häckväxt med detta barrträd. Denna typ av häck är vintergrön. Så inga kala grenar eller flygande löv och den är också bra mot insyn naturligtvis. Barrträdet kan växa på alla olika typer av växtplatser och är mycket vinterhärdig. Endast skugga och mycket lerig eller våt mark klarar den inte. I vårt sortiment hittar du den gröna och den gula (‘Castlewellan Gold’) Leylandcypressen.

Att köpa leylandcypresser på Garmundo

Och varför ska du beställa leylandcypresser från oss? Naturligtvis vill vi gärna förklara det för dig. För det första levererar vi högkvalitativa häckväxter till rimliga priser. Dessutom vill vi också hjälpa våra kunder så mycket som möjligt. Till exempel: hur man väljer rätt mängd häckplantor eller hur man ska välja rätt växtstorlek för häcken. Vi har också beskrivit för- och nackdelarna för varje typ av häckväxt och lagt upp bilder av både den färdigväxta häcken och plantan som du kommer att få levererad. På så sätt kan du göra ett väl genomtänkt val för vad du vill ha för en häckväxt. Vill du veta mer? Kontakta gärna vår kundtjänst!