Färdighäck

Färdig häck

Du har bestämt dig för att du behöver en häck i din trädgård eller någon annanstans. Du kanske har fått nog av nyfikna som tittar in eller vill kunna sitta i lä från blåsten eller vill helt enkelt kunna njuta av lite grönska omkring dig.

Fortsätt läsa..

Färdig häck

Du har bestämt dig för att du behöver en häck i din trädgård eller någon annanstans. Du kanske har fått nog av nyfikna som tittar in eller vill kunna sitta i lä från blåsten eller vill helt enkelt kunna njuta av lite grönska omkring dig. En häck med andra ord men har ingen lust att vänta i flera år på att små häckväxter ska växa upp till en färdig häck. Du vill omedelbart kunna njuta av den fina anblicken, insynsskyddet och vindskyddet som en fullvuxen häck kan erbjuda. Skäl nog att välja en färdighäck som du kan plantera direkt och omedelbart njuta av resultatet av. Idealisk för tomma trädgårdar som t.ex. på nybyggda områden eller om du snabbt vill ändra din trädgård till lite mer eller annan grönska. Utöver färdighäckar säljer vi också praktiska perennpaket till rabatten och marktäckningsmattor. Allt för att det ska bli så lätt som möjligt för dig.

Höga och låga färdighäckar

I utbudet från Garmundo hittar du låga och höga färdighäckar. Vilket du väljer beror helt på vilken höjd du vill ha på din häck. Höga sorter ger skydd mot insyn och skydd mot vinden och lägre sorter går utmärkt att använda t.ex. På balkongen eller längs en trädgårdsgång eller rabatt. Sorter som vi levererar som färdighäckar är bland annat idegran, bokhäck, avenbok, tuja, fotinia och murgröna. De låga häckelementen odlas på friland och de höga häckelementen i behållare. Vi inser att välja en färdighäck inte är något man göra varje dag. Därför får du alltid gärna kontakta vår kundtjänst om du behöver hjälp med att välja rätt färdighäck.

Plantering och klippning av färdighäckar

Det är lätt att själv plantera en färdighäck. Speciellt de låga häckelementen är enkla att sätta i marken, till och med om du är helt ensam. De högre häckelementen är lite tyngre och om du ska plantera dessa är det bäst att be några vänner eller grannarom hjälp. Hur du gör när du ska plantera din färdighäck läser du i vår växtvägledning för plantering av häckar: färdighäckar. Efter plantering växer färdighäcken vidare av sig självt och du behöver bara klippa den ibland. Information om hur och när vissa växtsorter måste klippas står att läsa under beskrivningarna av de olika häckväxterna.

En lista över fördelarna med en färdighäck

+ Omedelbart insynsskydd: häcken skyddar direkt mot insyn
+ Inom en dag har du en fullvärdig häck
+ Kan planteras när som helst på året (förutom vid frost)
+ färdighäcken går utmärkt att plantera själv. Ordna med lite hjälp för de höga och lite tyngre elementen
+ En kombination av olika element kan ge ett spännande intryck
+ Misslyckas sällan