Krukodlade häckelement

Krukodlade häckelement

Vill du gärna plantera en vacker häck till exempel på gränsen mellan din och grannens trädgårdar? En hög häck är inte bara fin att se på utan erbjuder dessutom insyns- och vindskydd.

Fortsätt läsa..
per sida

Krukodlade häckelement

Vill du gärna plantera en vacker häck till exempel på gränsen mellan din och grannens trädgårdar? En hög häck är inte bara fin att se på utan erbjuder dessutom insyns- och vindskydd. Självklart kan man välja unga små häckväxter till billigt pris men då måste man vara beredd att vänta några år tills man får sin tjocka, härliga häck. Tills dess kan både grannar och andra nyfikna titta in i trädgården eller till och med in genom fönstren. Det känns kanske inte så bra! Detta löser du enkelt genom att välja stora krukodlade häckelement, eller med andra ord en hög färdighäck! Läs mer om fördelarna med krukodling under häckväxter: barrotad, med rotklump eller i kruka?

Färdighäck: Färdig på nolltid!

En färdighäck erbjuder omedelbart insyns. och vindskydd. Redan en dag efter din beställning kommit fram har du en tjock, insynsskyddande häck. Färdig på nolltid alltså! De stora färdighäckarna odlas i specialutvecklade krukor och kan därför planteras när som helst på året (utom om det fryser till). Dessa stora häckelement finns i olika sorter som t.ex. järnek, bokhäck, buxbom, lagerhägg och liguster. Höjden på färdighäckarna varierar på mellan 50 till 175 cm. Krukodlade häckelement har en fast höjd per sort. För varje häckelement står därför beskrivet precis vad sluthöjden är.

Höga färdighäckar växer i en behållare av ett material som påminner om en mycket stark och styv anti-fiberduk. Det bästa är om man tar ur häckelementen ur krukan innan de planteras så att rötterna kan växa ordentligt. Vikten på ett häckelement ligger på mellan 50 och 90 kg, beroende på vädret. Dessa växter odlas utomhus och när det är fuktigt ute består häckelementet av mer fukt och blir då tyngre. Mer om plantering av en färdighäck kan du läsa i växtvägledning, plantering av häckar: färdighäckar. Utöver höga färdighäckar säljer vi dessutom låga färdighäckar.

Färdighäckar: fördelarna

+ Lite eller inget svinn och häcken växer vidare direkt efter plantering
+ En färdighäck skyddar direkt mot insyn
+ Kan planteras året om (utom vid frost)
+ Höga färdighäckar passar perfekt till små häckar
+ Man kan kombinera olika element med varandra
+ Det går att plantera en häck på 30 meter på en dag (med två personer)