Anläggningsklara sedummoduler

Anläggningsklara sedummoduler

Har du ett relativt litet tak eller har du svårt att tänka dig att jobba med olika lager för att bygga upp ditt sedumtak? Då kan du välja våra anläggningsklara sedummoduler.

Fortsätt läsa..
per sida

Anläggningsklara sedummoduler

Har du ett relativt litet tak eller har du svårt att tänka dig att jobba med olika lager för att bygga upp ditt sedumtak? Då kan du välja våra anläggningsklara sedummoduler. De är supersnabba och enkla att placera på ditt tak. Sedummoduler passar bäst på små platta tak med en lutningsvinkel på ca. 10°.

Snabbt och enkelt att anlägga!

Ingenting är enklare än att skapa ett grönt tak med sedummoduler. Om taket är i gott skick kan modulerna ofta placeras direkt på taket. Sedan är taket klart direkt. Det enda som sedan måste hända är anläggningen av en grusrand vid sidan (15-20 cm.) av taket.

Standard eller lättviktigt?

Är ditt tak tillräckligt starkt? Då kan du välja våra sedummoduler i standardutförande. Med maximalt 80-90 kg per kvadratmeter i vattenmättat tillstånd är detta system lämpligt för de flesta platta tak. Vi rekommenderar att sedummoduler i standardutförande får extra gödning 1 gång om året för att det ska hålla sig i gott skick.

Är din takkonstruktion inte så stark? Du ska du välja våra lättviktiga sedummoduler, där det vanliga underlaget bytts ut mot mineralull. Det lätta systemet har en maxvikt på 45-55 kg per kvadratmeter, och behöver extragödning ca. 2-3 gånger om året för att förbli i toppskick. Vid minsta tvivel rekommenderar vi alltid att en sakkunnig bedömer läget.