Grus och underlag

Grus och underlag

Vill du gärna beställa lite grus för att kunna göra takkanten snygg eller ska du själv anlägga ett grönt tak? Hos Garmundo går det att beställa både grus och sedumtaksunderlag separat (tillval).

Fortsätt läsa..
per sida

Grus och underlag

Vill du gärna beställa lite grus för att kunna göra takkanten snygg eller ska du själv anlägga ett grönt tak? Hos Garmundo går det att beställa både grus och sedumtaksunderlag separat (tillval). Har du köpt ett färdigt sedumtaksystem eller sedummoduler? Då behövs det inget extra underlag. Vi rekommenderar dock grus till att fylla i takkanten. Till ett sedumtak behövs det en remsa grus på 15 till 20 cm så att regnvattnet ska kunna rinna av ordentligt.

Grus levererar vi i 20-literssäckar. En säck grus räcker till ca. 2 löpmeter takrand med en grusremsa som är 15 cm. bred.

Sedumunderlag levererar vi i säckar på 20 liter men även i bigbags på 1 kubikmeter (1 m3). Per kvadratmeter sedumtak krävs det 50 liter underlag. Till 1 kvadratmeter sedumtak behöver du alltså 2,5 20 literssäckar underlag. Med en bigbag på 1 m3 kan man anlägga ett 20 kvadratmeter stort sedumtak.