Kompletta sedumtaksystem

Kompletta sedumtaksystem

Våra kompletta sedumtaksystem levereras kompletta. Det vill säga att du får dräneringsmattor, underlag och sedummattor i samma leverans. På detta sätt blir ditt gröna tak färdigt med en gång.

Fortsätt läsa..
per sida

Kompletta sedumtaksystem

Våra kompletta sedumtaksystem levereras kompletta. Det vill säga att du får dräneringsmattor, underlag och sedummattor i samma leverans. På detta sätt blir ditt gröna tak färdigt med en gång.

Den stora fördelen med ett komplett sedumtaksystem är att du lätt kan anlägga det själv. Det är det bästa alternativet för den som vill ha ett prisvärt grönt tak som nått sin fulla potential redan från början.

Vårt kompletta sedumtaksystem finns som standardpaket (vattenmättat maximalt 80-90 kg per kvadratmeter) och som lättviktsversion (maximalt upp till 60 kg per kvadratmeter). När det gäller lättviktsversionen har underlaget bytts ut mot en lättviktigt mineralull där sedummattorna kan rota sig direkt.

Snabba resultat!

Våra växtmattor till våra kompletta sedumtaksystem är redan fullvuxna vid leverans så att du omedelbart kan njuta av ditt nya gröna tak. Det är väldigt enkelt att anlägga: rulla först ut dräneringsmattan och klipp till den till rätt storlek. Sprid sedan ut det bifogade underlaget jämt över dräneringslagret. Detta lager blir cirka 5 cm. tjockt. Till slut lägger du sedummattorna över underlaget. That’s it! Tänk då på att täcka kanten av taket med grus. En kant på ca. 15-20 cm. räcker normalt. På detta sätt kan man alltid vara säker på att vattnet ska rinna av.

Efter installationen är det naturligtvis väldigt viktigt att hålla taket fuktigt tills mattorna har rotat sig. När sedummattorna har rotat sig i underlaget behöver man bara vattna under mycket varma, långa, och torra perioder.

Standard eller lättviktigt?

Är ditt tak tillräckligt starkt? Då ska du välja vårt vanliga sedumtaksystem. Med maximalt 80-90 kg per kvadratmeter i vattenmättat tillstånd är detta system lämpligt för de flesta platta tak. Vi rekommenderar att standardsystem för sedumtak får extra gödning en gång om året för att det ska förbli vackert.

Är din takkonstruktion inte så stark? Då ska du välja vårt lätta system för sedumtak där det normala underlag byts ut mot ett lager mineralull. Det lätta systemet har en maxvikt på 45-55 kg per kvadratmeter, och behöver extragödning ca. 2-3 gånger om året för att förbli i toppskick. Vid minsta tvivel rekommenderar vi alltid att en sakkunnig bedömer läget.