Perennpaket

Perennpaket

Har du en tom eller mycket kal trädgård och vill helst inte vänta i flera år tills den tråkiga mörkbruna ytan har omvandlats till en fantastisk, grön miljö? Du kan naturligtvis själva ge dig ut på jakt efter trädgårdsperenner men det är inte lika enkelt som man kanske tror.

Fortsätt läsa..
per sida

Perennpaket

Har du en tom eller mycket kal trädgård och vill helst inte vänta i flera år tills den tråkiga mörkbruna ytan har omvandlats till en fantastisk, grön miljö? Du kan naturligtvis själva ge dig ut på jakt efter trädgårdsperenner men det är inte lika enkelt som man kanske tror. Det vore synd om du inte kunde se de vackra lila blommorna för att du planterade höga plantor framför dem. Eller också ser det ut som att plantorna som står bredvid varandra behöver olika växtförhållanden. Den ena trivs bättre i solen och den andra mår bäst i skugga. Vill du veta säkert att de perenner du har i trädgården passar ihop? Välj då ett av våra planteringsklara perennpaket av hög kvalitet som gör att du själv kan skapa en vacker grön rabatt med perenner på nolltid. Perennpaketen är planteringsklara paket bestående av perenner, ormbunkar och/eller örter. Plantorna har odlats med stor omsorg i P9-krukor vilket ger dem den allra bästa starten innan de planteras ut i din trädgård. 

Olika sorters planteringsklara perennpaket

Våra odlare kombinerar med omsorg olika perenner i ett paket, så att du kan vara säker på att plantorna passar ihop och växer som väntat. Alla perennpaket kommer direkt från våra professionella odlare och är därför garanterat också i perfekt skick. Ibland klipper odlaren tillbaka ett antal plantor något som uppmuntrar växtkraften på ett senare stadium. En odlare kan också välja att byta ut maximalt 2 sorter. Dessa ersättningsplantor har för det mesta samma egenskaper som den ursprungliga perennen i paketet. På så sätt kan vi garantera att vårt utbud av perennpaket alltid finns tillgängligt.

På Garmundo säljer vi alla möjliga typer av perennpaket, t.ex. med perenner som trivs i solen, plantor som lockar till sig fjärilar och insekter, plantor med samma färg på blommorna, plantor som är vintergröna med mera, med mera. Till platser med mycket skugga har vi skuggperennpaket eller lättskötta paket. Till soliga platser har vi t.ex. den soliga rabatten eller sensommarrabatten.

Ta dig ett titt i vårt sortiment. Du hittar säkert något vackert till din trädgård hos oss. Vill du veta hur vi transporterar våra perennpaket från plantskola direkt till din trädgård? Om detta kan du läsa under logistik.

Kombinera planteringsklara perennpaket med perenner

Varje perennpaket består av 20 plantor som tillsammans räcker till att skapa en grön oas på mellan 2,5 till 3 m2. Vid paketet i fråga står det alltid angivet hur stor yta paketet räcker till. Du kan förstås beställa fler paket av samma sort men det går också att kombinera olika planteringsklara perennpaket. Vill du veta mer om hur och var plantorna trivs bäst? Det står vi gärna till tjänst med för med varje perennpaket medföljer en speciell plantguide med instruktioner. På så sätt vet du precis hur och på vilken plats du bör plantera dina perenner och hur de ska skötas. Självklart kan du kombinera våra tips med din egen kunskap och vision.

Har du frågor om våra planteringsklara perennpaket med perenner? Då kan du kontakta vår kundtjänst. Vi svara gärna på frågor. I vår plantguide till perennpaket med plantor hittar du allt du behöver veta om hur du ger ditt planteringsklara perennpaket bästa möjliga start. 

Skötsel perennpaket

Våra perennpaket med perenner är mycket lättskötta. Dock finns det ett antal saker som man måste komma ihåg. Därför skickar vi gärna med ett antal viktiga skötseltips.

En viktig faktor är att marken måste vara tillräckligt bördig. Det är alltid en bra idé att sätta till en naturlig jordförbättrare till den befintliga jorden. Efter plantering kan du gödsla regelbundet, det främjar tillväxten.

De flesta perennerna dör ner ovan jord under vintern. De döda bladen kan klippas tillbaka ordentligt på våren tills alldeles ovanför marken. På vintern utgör de döda bladen extra skydd för rötterna.

Socialt ansvarstagande

Alla plantorna i perennpaketet har odlats med omsorg och på ett hållbart sätt. Alla plantorna odlas naturligt enligt kvalitetsmärket Planetproof. Det innebär att plantorna odlas ekologiskt och utan användning av skadliga bekämpningsmedel. De flesta perennpaketen är attraktiva för fjärilar och bin. Garmundo uppmuntrar att man köper dessa paket, eftersom antalet fjärilar och bin har minskat kraftigt och den naturliga balansen har påverkats.

Utöver den hållbara aspekten av våra perennpaket bidrar de också till det sociala ansvaret. Plantorna förpackas nämligen med omsorg av medarbetare från ett socialt bemanningsföretag. Packarna har ett längre avstånd till arbetsmarknaden. Garmundo tycker att alla förtjänar en ärlig chans och vi tillsammans med våra partners ser till att det finns fullgoda arbetsmöjligheter för denna målgrupp. Den som köper ett perennpaket bidrar alltså direkt till det sociala ansvaret och en hållbar miljö.