Sängkläder rosor

Buskrosor

En rabattros, även känd som en buskros, är en ros som du planterar i en rabatt. De flesta rabattrosor har vackra, dubbla blommor som blommar ganska länge.

Fortsätt läsa..
per sida

Buskrosor

En rabattros, även känd som en buskros, är en ros som du planterar i en rabatt. De flesta rabattrosor har vackra, dubbla blommor som blommar ganska länge. Ofta sätter du dem tillsammans i grupper av en sort, men du kan också kombinera olika sorter av rabattrosor. Vad du än väljer så skapar du med sänglampor ett graciöst och färgglatt blomsterhav i din trädgård.

Hur man planterar rosor i rabatter

Förr i tiden var rosor ofta placerade i stora rabatter, men numera ser man dem oftare som solitärväxter eller i små grupper. Rosor är riktiga soldyrkare placera dem därför på en plats med tillräckligt med sol. Den bästa tiden att plantera rosor är från slutet av oktober till mars, men se till att plantera dem under en period då det inte är kallt. För att plantera rosor följer du följande steg: Lägg först rosorna i en hink med vatten i en timme. Gräv sedan ett stort hål och lossa jorden runt hålet, glöm inte att lossa rosenrötterna också. Placera sedan rötterna på rätt djup: Den förtjockning som grenarna växer ur ska ligga cirka fem centimeter under marken. Tryck sedan jorden ordentligt och vattna rikligt.

Tips för att sköta rosor på rabatter

Från bästa tiden att beskära rosor är i mars men om det fortfarande är kallt under dagen är det bättre att vänta med detta. Hur går du vidare? Börja med att beskära bort döda grenar. För att skapa en fin form kan du också beskära de grenar som växer inåt. Beskär resten av grenarna tre till fem ögon från marken. Ögon är de små, rosa knopparna på växtens stjälk. Beskär grenen med en sax i en sned vinkel en centimeter ovanför ögat. Se till att ögat över vilket du klipper grenen pekar utåt, så kommer den nya grenen att växa fint i den riktningen. Rosor tål inte torka bra, under torra perioder bör du därför ge tillräckligt med vatten. Vid mycket höga temperaturer bör du vattna rosen varannan eller var tredje dag. För en sund tillväxt och bättre motståndskraft mot sjukdomar rekommenderar vi att rosen gödsling tre gånger om året med ett organiskt gödselmedel. Gödsla en gång på senvintern, en gång på våren och en gång i mitten av sommaren.

Leverans av rosor i sängar

Våra rosor finns tillgängliga från oktober till april. Vi skickar dem till dig i en växtvänlig kartongförpackning så att rosorna förblir vackra och friska på vägen. På Garmundo tar vi väl hand om våra växter, även under resan till din trädgård!