Marktäckande rosor

Marktäckande rosor

Bildar marktäckande rosor stora, breda buskar med ett hav av blommor under blomningsperioden.

Fortsätt läsa..
per sida

Marktäckande rosor

Bildar marktäckande rosor stora, breda buskar med ett hav av blommor under blomningsperioden. Den pågår från början av maj till slutet av oktober. Ben du söker efter en marktäckare som ger mycket färg? Då är den här rosenbusken med sina färgglada blommor perfekt för dig. Busken har ett buskigt växtsätt med grenar som sitter tätt ihop. Detta säkerställer att ogräs har ingen chans får. Jordtäckande rosor är en bra skydd för djur såsom fåglar och igelkottar. Dessutom är blommorna en rik källa till näring för insekter. Jordtäckande rosor är starka och ställer inga stora krav på jorden, vilket gör att de kräver lite skötsel. Det är alltså perfekta rosor om du vill ha en del av din trädgård som du behöver oroa dig för.

Hur man planterar marktäckande rosor

För att skapa en sluten helhet ska du plantera de marktäckande rosorna tätt intill varandra. Håll tre till fyra plantor per kvadratmeter på. Till skillnad från de flesta andra typer av rosor har marktäckande rosor behöver inte mycket sol det räcker ofta med en plats i morgonsolen. Den bästa tiden att plantera rosor är från slutet av oktober till mars, men se till att plantera dem under en period då det inte är kallt. För att plantera rosor följer du följande steg: Lägg först rosorna i en hink med vatten i en timme. Gräv sedan ett stort hål och lossa jorden runt hålet, glöm inte att lossa rosenrötterna också. Placera sedan rötterna på rätt djup: Den förtjockning som grenarna växer ur ska ligga cirka fem centimeter under marken. Tryck sedan jorden ordentligt och vattna rikligt.

Tips för att sköta marktäckande rosor

Underhållet av den marktäckande rosen är ganska enkelt. Beskär busken vartannat eller vart tredje år. Den bästa tiden att beskära marktäckande rosor är i mars, men om det fortfarande är kallt på dagen är det bättre att vänta lite. Du klipper buskarna till precis ovanför marken. Håll ett avstånd på tjugo till trettio centimeter från okulationspunkten, det vill säga den punkt vid plantans fot som grenarna växer ut från. Gamla grenar kan klippas bort helt och hållet för att främja föryngring. Rosor tål inte torka bra, under torra perioder bör du därför ge tillräckligt med vatten. Vid mycket höga temperaturer bör du vattna rosen varannan eller var tredje dag. För en sund tillväxt och bättre motståndskraft mot sjukdomar rekommenderar vi att du gödsla rosen tre gånger om året med ett organiskt gödselmedel Gödsla en gång på senvintern, en gång på våren och en gång i mitten av sommaren.

Leverans av marktäckande rosor

Våra marktäckande rosor finns tillgängliga från oktober till april. Vi skickar dem till dig i en växtvänlig kartongförpackning så att rosorna förblir vackra och friska på vägen. På Garmundo tar vi väl hand om våra växter, även under resan till din trädgård!