Vintergröna häckväxter

Vintergröna häckväxter

På jakt efter en häckväxt som är grön året om? Då ska du titta på våra vintergröna häckväxter som aldrig tappar bladen. Även på hösten och vintern är bladen gröna och därför kallas dessa häckväxter även för vintergröna buskar.

Fortsätt läsa..

Vintergröna häckväxter

På jakt efter en häckväxt som är grön året om? Då ska du titta på våra vintergröna häckväxter som aldrig tappar bladen. Även på hösten och vintern är bladen gröna och därför kallas dessa häckväxter även för vintergröna buskar.

Varför välja en vintergrön häck?

Förställ dig att du har en stor grön häck som ger fint skydd mot insyn. Mindre fin blir den naturligtvis på hösten och vintern när alla bladen försvinner och grannarna och förbipasserande lätt kan titta in genom fönstren. Parker, lekplatser och parkeringsplatser blir också väldigt nakna när alla häckväxter förlorar sina blad. Om du väljer en vintergrön häck, slipper du allt detta. Oavsett om det är varmt eller kallt, sommar eller vinter är vintergröna buskar alltid vackert gröna. Vintergröna häckväxter borgar alltså för en vacker grön miljö utan insyn, året om. Det blir dina grannar säkert också glada för!

Olika sorters vintergröna häckväxter

En känd inhemsk vintergrön buske är idegran som både drivs upp och förekommer naturligt i Nederländerna. Passar perfekt till en insynsskyddande och vintergrön häck. Om du vill vara kreativ passar en buxbomshäck perfekt. Dessa vintergröna buskar går att klippa i alla möjliga former. Visst vore det kul att ha en grön giraff framför huset eller en rad med gröna bollar på båda sidor av uppfarten? Eller föredrar du kanske en elegant lagerhäggshäck eller murgröna? Ingen lust att vänta tills häcken vuxit upp? Välj i så fall en av våra vintergröna färdiga häckar, som gör din omgivning härligt grön på nolltid! Eller en blandad häck med en informell och unik karaktär, t.ex. blandad låg vintergrön häck eller blandad hög vintergrön häck.

En häck som mestadels förblir vintergrön eller är helt vintergrön?

I vårt sortiment hittar du olika vintergröna buskar som är perfekta för att skapa en vintergrön häck. Här hittar du bl.a. sorter som Rhododendron. Andra växter är häckväxter som för det mesta förblir vintergröna som t.ex. Liguster. Denna typ av häckväxt tappar endast bladen vid mycket kalla och stränga vintrar. Både de vintergröna och mestadels vintergröna häckväxterna hittar man under vintergröna häckväxter. Vi berättar alltid i beskrivningen om det rör sig om en häck som mestadels förblir vintergrön eller en som alltid är vintergrön. Mycket utförligt.

Vintergröna häckväxter: Snabbt och billigt online hos Garmundo.se

Hos Garmundo.se kan man köpa olika vintergröna häckväxter online. Vissa vintergröna buskar går att beställa året om, andra sorter endast vid den period då vintergröna häckar måste planteras. Vi köper in från professionella och erfarna odlare, så att du alltid kan vara säker på att få en häckväxt av utmärkt kvalitet. För varje typ av häckväxt har vi beskrivit vilka för- och nackdelar som finns och hur de ska klippas och skötas om. Det finns otroligt många vackra vintergröna häckväxter att välja bland, och vi förstår självklart att det kanske inte alltid blir rätt. Men ingen fara, ta bara kontakt med oss.