Bambu

Bambu för häckar 

En bambuhäck, även känd som Bambus Fargesia Murielae eller "icke-invasiv bambu", är det perfekta höga insynsskyddet som ger en exotisk touch till din trädgård. Fortsätt läsa..

per sida

Bambu för häckar 

En bambuhäck, även känd som Bambus Fargesia Murielae eller "icke-invasiv bambu", är det perfekta höga insynsskyddet som ger en exotisk touch till din trädgård. Med sitt unika utseende, lugnande närvaro och det behagliga prasslandet av vinden i bladen ger bambun semesterkänslor till trädgården. Med Bambus Fargesia behöver du inte heller oroa dig för att den sprider sig för snabbt. Bambu växer visserligen snabbt, men Bambus Fargesia är en sort vars rötter hålls i schack. Oavsett om det används som insynsskydd, runt trädgårdsdammen, som formande element eller som enskild buske kan bambu användas på olika sätt i trädgården. Garmundo levererar bambuväxter både i krukor och med rotsystem. Vi levererar växter i krukor när växter med rotsystem inte är tillgängliga och vice versa.

Bambuhäck i trädgården

Denna ständigt gröna växt växer snabbt och mycket högt och är därför perfekt som staket eller insynsskydd. Särskilt i moderna trädgårdar är bambuhäckar mycket populära. Med sina höga stammar och vassa blad ger bambuhäcken snabbt din trädgård en asiatisk touch.

Bambuhäck - Tillväxt och skötsel

Bambuhäckar växer brett och högt. Om du värdesätter en prydlig häck och föredrar att hålla dina växter i schack kanske en koniferhäck är ett bättre alternativ. Ändå har Bambus Fargesia sitt namn av en anledning: det är faktiskt en bambu som inte sprider sig aggressivt.

Vilken bambuhäck ska man köpa?

Om du vill köpa bambu till ett överkomligt pris hittar du ett brett urval på Garmundo. De flesta bambuhäckar är ständigt gröna växter och förblir ett grönt blickfång i trädgården året runt. Ett undantag här är Bambus Fargesia Jiuzhaigou, vars blad blir djupt röda på hösten. En annan unik option är Bambus Fargesia Nitida, vars stammar är lila-blå. Om du letar efter en ständigt grön bambu med ljusbruna stammar kan du istället välja Bambus Fargesia Simba eller Bambus Fargesia Jumbo. För att trivas behöver bambu en näringsrik jord och det bör inte uppstå vattenansamling. Kalla temperaturer är inget problem för bambuhäckar.

Bambus Fargesia Murielae kan växa 25 till 70 cm per år. Om du snabbt vill skapa ett insynsskydd är en bambuhäck därför ett bra val. En bambuhäck behöver inte nödvändigtvis beskäras, men det är rekommenderat. Du bör beskära bambun minst två gånger om året för att behålla dess form. Dess tillväxt blir också mer kompakt om den beskärs regelbundet.