Berberis

Berberis

Berberis frikartii 'Amstelveen' är en vintergrön buske. Berberis bildar mycket kompakta buskar som är upp till cirka 1,0 m höga och är därför utmärkt för att skapa låga häckar och häckar.

Fortsätt läsa..
per sida

Berberis

Berberis frikartii 'Amstelveen' är en vintergrön buske. Berberis bildar mycket kompakta buskar som är upp till cirka 1,0 m höga och är därför utmärkt för att skapa låga häckar och häckar. På grund av törnena på grenarna, kan Berberis buske används ofta för att hålla inbrottstjuvar, hundar och katter borta från trädgården. Om Berberis frikartii 'Amstelveen' används som en häck bör den beskäras två gånger om året. Beskärningen är lite mindre kul på grund av taggarna, men med ordentliga trädgårdshandskar går det enkelt och säkert. Det är inte nödvändigt att beskära den om du vill att häcken ska växa frodigt. Tillväxthastigheten är mindre än 20 cm per år.

Ständigt grön Berberis-buske

Berberis frikartii 'Amstelveen' är en vintergrön buske. Detta står i kontrast till många andra lövfällande Berberis arter, som t.ex. Berberis thunbergii och den röda Berberis thunbergii. Evergreen innebär att denna aronia aldrig förlorar sina blad och därför är grön och fin året runt. I maj, juni och juli slår gula blommor ut på Berberis-busken, följt av mörka blåsvarta bär. Bären är mycket sura, därav namnet surbär, men kan ätas. Blommorna och bären lockar till sig en massa fåglar och insekter, och livar därmed upp trädgården! När det gäller läget är detta vintergröna buske Få krav: sol och skugga är båda möjliga och vilken jordart som helst är bra. Arten tål också väldigt bra hård frost.

Fördelar och nackdelar med Berberis frikartii "Amstelveen".

+ Berberis buske växer kompakt och visuellt tätt.
+ De vassa törnena håller inbrottstjuvar, hundar och katter borta från din trädgård.
+ Städsegrön buske
+ Stark & tålig
- Svårt att underhålla på grund av de många törnena.
- Inte lämplig för höga häckar (>1 meter) på grund av de många törnena.