Eldtorn

Eldtorn

Eldtorn (latin: Pyracantha) är en buske med vackra blommor och färgglada bär. Pyracantha är en växt som tillhör rosfamiljen (Rosaceae). På Garmundo hittar du sorter som passar som klätterväxt, men också som fristående häckväxt. 

Fortsätt läsa..
per sida

Eldtorn, eldtornhäck (Pyracantha)

Eldtorn (latin: Pyracantha) är en buske med vackra blommor och färgglada bär. Pyracantha är en växt som tillhör rosfamiljen (Rosaceae). På Garmundo hittar du sorter som passar som klätterväxt, men också som fristående häckväxt. En eldtornshäck kan bli cirka 1,5 m hög, och som klätterväxt (med ram) cirka 4 m.

Finns det fortfarande inget staket mellan din trädgård och dina grannars trädgårdar eller är din trädgård fortfarande mycket karg? Och letar du efter en häck- eller klätterväxt med ett unikt utseende för att ge trädgården mer färg och liv? Dags att köpa eldtorn! De vackra blommorna och de många bären är en underbar syn och lockar till sig alla sorters fåglar och insekter. Dessutom finns en häck av eldtorn vintergrön och hålls därför grön och fyllig året runt. Och som bonus håller grenarnas taggar oönskade gäster borta från trädgården.

Köp eldtorn: sorter med olika färgers bär

En häck av brandlönn blommar med vita blommor och på hösten följer många bär. Flyger en fågel mot fönstret på hösten? Då kan det mycket väl vara på grund av att den ätit övermogna bär från eldtornhäcken. De övermogna bären jäser och innehåller sedan alkohol. Bären är inte giftiga för människor, men de är inte heller särskilt välsmakande och kan orsaka magproblem. På Garmundo kan du arter av eldtorn köp med olika färgade bär: de röda eldtorn (Pyracantha Red Column), den gula eldtorn (Pyracantha Soleil d'Or), den guld-orange eldtorn (Pyracantha Golden Charmer) och orange eldtorn (Pyracantha Orange Glow).

Plantering och beskärning av häckar av eldtorn

Eldtorn är en stark växt som ställer få krav på sin plats. En plats i solen eller halvskugga är bra, och arten växer bra i fuktig till torr jord. Dessutom är en brandlönnhäck mycket tålig, tål luftföroreningar och havsvindar bra och kan ta emot en hel del stryk. På grund av den långsamma tillväxten är det lämpligt att beskära häck av eldtorn endast en gång om året. Bär skyddshandskar för att undvika att bli repad av törnena. Tänker du själv plantera den nya granatäpplehäcken? Bra idé! Följ anvisningarna i vår planteringsanvisningar om du vill veta hur du ger din nya häck en bra start!

Köp eldtorn

Köp eldtorn? Du behöver inte åka till alla möjliga trädgårdscenter och hyra en släpvagn för att få hem din nya brandlönnhäck. Je shopt eenvoudig en voordelig online bij Garmundo. Tack vare foton och detaljerade beskrivningar kan du välja exakt de häckväxter du vill ha. Särskilt om du också använder de användbara tips som vi har skrivit ner för dig, t.ex. om välja rätt växtstorlek för häckväxter eller välja rätt mängd häckväxter. När du har gjort ditt val levererar vi växterna till din ytterdörr, på ett enkelt och smidigt sätt. Om du har frågor gällande köpet av eldtorn eller andra häckväxter kan du naturligtvis alltid kontakta vår kundtjänst!