Glansmispel

Glänsande hägg

Fran Photinia x fraseriär en vintergrön häcknväxt som på grund av sitt fantastiska utseende är en favorit bland många grönsaksälskare som häckväxter. Häckväxten är en korsning mellan olika Photinia fraseri-arter som förekommer naturligt i asiatiska bergsområden.

Fortsätt läsa..
per sida

Glänsande hägg

Fran Photinia x fraseriär en vintergrön häcknväxt som på grund av sitt fantastiska utseende är en favorit bland många grönsaksälskare som häckväxter. Häckväxten är en korsning mellan olika Photinia fraseri-arter som förekommer naturligt i asiatiska bergsområden. Red Robin Medlaren förekommer dock allt oftare i europeiska trädgårdar och vi tror att dess vackra färger spelar en viktig roll för dess ökande popularitet. Den glänsande medlaren "Red Robin" erbjuder en unik variation i färgerna varvid skotten på våren har en ljusröd och övergår gradvis till att bli mörkgrön på sommaren och brunröd på vintern. Runt juni utvecklar det röda glasartade templet vita blommor som på hösten får blå-svarta bär som lockar till sig olika fåglar. På så sätt ger Photinia inte bara mer färg, utan också mer liv i trädgården!

Tillväxt

Mispeln kan bli 3-4 meter hög och växer 30-40 cm per år. Som häckväxt är Photinia lämplig för häckar på upp till 2,5 meter. Om du vill ha en högre häck kan du välja en snabbväxande häck barrträdshäck eller laurelhäck. Fran Photinia fraseri beskär en eller två gånger om året för att få en fin, tät och synlig häck. Gör detta åtminstone under hösten. Beskärning kan vara strikt om det behövs. Efter planteringen behöver Photinia i alla fall kärlek och uppmärksamhet, annars löper du risken att den vintergrön häck växt fungerar inte. Arten är känslig för frost och starka vindar, så det är klokt att skydda den, särskilt unga plantor, när det är kallt ute eller när det blåser kraftigt. När det gäller läget ligger du i sol eller halvskugga bra och normal eller fuktig jord.

Köp Glansmispel

Vill du veta mer om hur man planterar denna speciella glansmispelhäck med röda blad? Läs mer om det i vår planteringsanvisningar. Photinia finns med rotklump, men också i kruka och som färdig häck Photinia fraseri! Läs mer om skillnaderna på häckväxter: med nakna rötter, med rotklump eller i kruka?