Kardinalmusk

Kriechspindel

Euonymus ist eine Heckenpflanze, die bei uns auch unter dem Namen Kriechspindel bekannt ist. Die Pflanze stammt ursprünglich aus Japan und Korea, aber in unseren Europäischen Gärten sehen wir sie auch oft. Sie eignet sich hervorragend für die Anpflanzung von langen Hecken, als Bodendecker, Kletterpflanze oder in Flächen.

Fortsätt läsa..

Kardinalmusk

Euonymus är en häckväxt, på svenska känd som kardinalens hatt. Det är en växt som är hemmahörande i Japan och Korea, men i europeiska trädgårdar ser vi också Euonymus regelbundet. Perfekt för att skapa låga häckar, som marktäckning eller klätterväxter eller för kantplantering. Namnet kardinalhatt hänvisar till den katolska tron, men växten var känd långt före kristendomens uppkomst. I olika kulturer trodde man att Euonymus kunde förutse en massa saker, samt att den hade magiska krafter. En tidig blomning betydde välstånd och en sen blomning betydde olycka. Och om du inte tror på alla dessa speciella krafter är klätterbenveden ändå kort och gott en vacker växt som ger färg till alla trädgårdar eller andra utomhusutrymmen.

Köp kardinalens hatt: egenskaperna hos denna växt

Saknar du en låg häck längs din gångväg eller vill du förgylla din terrass? Och vill du hellre slippa plantera en häck som dör efter ett år eller som måste beskäras flera gånger om året? I så fall kan du använda Köp kardinalhatten! Euonymus är en mycket lätt, stark och hardy växt som knappast ställer några krav på sin plats: den växer i sol eller skugga och i våt eller torr jord prydnadsbuske utmärkt. På grund av den långsamma tillväxten är beskärning nödvändig endast en gång om året. På grund av den frodiga tillväxten lämpar klätterbenved sig särskilt bra i informella häckar. Blommorna och bären lockar till sig en massa fåglar och insekter, och livar därmed upp trädgården!

Olika Euonymus-arter

På Garmundo kan du köpa olika arter av spindlar, bl.a. Japansk kardinalhatt Emerald 'n Gold med gulgröna blad och den Japansk kardinalhatt Emerald 'n Gaiety Japanse kardinaalshoed Emerald 'n Gaiety. Ju mer dessa sorter står i solen, desto mer färgglada blir bladen. Den brokiga Euonymus-arten når en maxhöjd på 50 cm. Dessutom kan du också hitta Japansk spindelträd Vegetus Köp med gröna blad. Den här arten blir lite högre, ca 1,2 m. Alla japanska spindelträd (Euonymus fortunei) är vintergröna. Slutligen finns det en vildkardinalens hatt, är en inhemsk lövfällande buske som kan bli upp till 4 meter hög. Du hittar dessa under lövfällande häckväxter.

Köp Cardinal Musk på Garmundo: prisvärd och av hög kvalitet!

Är du övertygad om Euonymus' kvaliteter? Bra, för det bästa stället att köpa kardinalshatten är naturligtvis Garmundo. Vi har konkurrenskraftiga priser och levererar endast häckplantor från hög kvalitet. Och självklart gör vi allt vi kan för att se till att den nya häcken får en bra start hos dig. Därför hittar du alla möjliga praktiska tips om hur du planterar och tar hand om häckväxter på vår webbplats. Om du inte kan hitta din väg, och om du inte kan hitta din väg, kan du inte hitta din väg behöva hjälp När du köper häckplantor? Ta sedan kontakta Vi hjälper dig gärna!