Kaprifolium

Kaprifol (Lonicera)

Kaprifol, eller Lonicera på latin, är en lågväxande buske med små glansiga blad och vita blommor. Perfekt som marktäckare, för plantering eller som häckväxt. I Garmundo kan du hitta vintergröna arter som t.ex. Kinesisk kaprifol (Lonicera nitida) och den buske kaprifol (Lonicera pileata).

Fortsätt läsa..
per sida

Kaprifol (Lonicera)

Kaprifol, eller Lonicera på latin, är en lågväxande buske med små glansiga blad och vita blommor. Perfekt som marktäckare, för plantering eller som häckväxt. I Garmundo kan du hitta vintergröna arter som t.ex. Kinesisk kaprifol (Lonicera nitida) och den buske kaprifol (Lonicera pileata). Alla vintergröna kaprifolsorter finns på denna sida. Dessutom har vi även lövträd röd kaprifolje (Lonicera xylosteum). Detta ingår i lövfällande häckväxter.

Lonicera-häck i din trädgård

Saknar du lite grönska längs din gångväg eller terrass, eller vill du skilja gräsmattan från rabatten på ett fint sätt? Välj sedan en Lonicera-häck! Lonicera är mycket lämplig för att skapa vackra, låga häckar var du än vill. På grund av den långsamma tillväxten behövs knappt någon beskärning alls, och den tappar aldrig sina blad. Det är bra, för det betyder att du alltid har utsikt över grönska, även på vintern. En kaprifoljehäck är mycket stark och ser ut som buxbom. Därför är det ett bra alternativ till buxbomshäcken. Och till skillnad från buxbom har Lonicera-häcken vackra vita blommor på våren.

Häck av kaprifolier: vilken art ska du välja?

Letar du efter en kaprifoljehäck? Det är bra, för på Garmundo säljer vi alla sorters Lonicera-arter som är utmärkta för att skapa låga häckar. Den kinesiska kaprifolen Maigrün är till exempel idealisk för häckar med en höjd på upp till 50 cm, medan den kinesiska kaprifolen Maigrün är idealisk för häckar med en höjd på upp till 50 cm. Kinesisk kaprifolje Elegant och den buske kaprifolje är mycket lämpliga för häckar på upp till 1,0 m. Alla kaprifolier utvecklar bär efter blomningen. Bären är giftiga för människor, medan de är omtyckta av fåglar. Den lövfällande Skogstry-häcken är mest känd för sina vackra röda bär. Alla arter är dessutom mycket tåliga och växer på nästan alla platser.

Köp Lonicera-häck på Garmundo

Om du vill köpa en kaprifoljehäck är Garmundo rätt ställe att gå till. Vi levererar endast häckplantor från hög kvalitet och till konkurrenskraftiga priser. Vi hjälper dig gärna att välja, plantera och ta hand om din nya häck. Vi har till exempel planteringsanvisningar, där du kan läsa om det bästa sättet att plantera en häck. Du hittar många fler tips på vår webbplats. Kontakt kontakta vår kundtjänst om du har några frågor är du naturligtvis alltid välkommen att kontakta oss! Vi vill att alla våra kunder ska vara nöjda!