Rhododendron

Rhododendron

Rhododendron är en mycket välkänd och populär växt och finns därför i många trädgårdar och andra utomhusområden. De vackra blommorna gör denna vintergröna buskar är en vacker syn på våren. Det finns många olika typer av rhododendron och på Garmundo har vi valt ut de bästa för dig!

Fortsätt läsa..
per sida

Rhododendron

Rhododendron är en mycket välkänd och populär växt och finns därför i många trädgårdar och andra utomhusområden. De vackra blommorna gör denna vintergröna buskar är en vacker syn på våren. Det finns många olika typer av rhododendron och på Garmundo har vi valt ut de bästa för dig! Alla typer i vårt sortiment är tålig, vintergrön och blommar på våren.

Rhododendronhäck: lätt och lågt underhåll

Antag att du vill ha en fin grön häck som inte blir för hög. Helst med blommor, för det ser så piggt ut på våren. Du känner helt enkelt inte för att svettas flera gånger om året när det är dags att beskära. Och att kratta löv på hösten? Du sitter hellre inomhus med en kopp varm choklad. Då har vi en idealisk häckväxt för dig i vårt sortiment: rhododendron!

Rhododendron är en väldigt populär växt som passar perfekt som häckväxt. Ett rhododendronhäck har ett antal mycket trevliga funktioner. Tillväxten är mycket långsam och dessa buskar tillhör den vintergrön häckväxt och förlorar därför aldrig sina blad. Det gör beskärning onödig och du kan bara lämna kratta i skjulet. Endast om du vill behålla en viss storlek på din rhododendronhäck räcker det med en liten klippning högst en gång om året. En gång vartannat år kan du också beskära de vintergröna buskarna ordentligt, ända ner till den nakna veden. På grund av sitt breda växtsätt passar rhododendron särskilt bra för bredare häckar. För höga, smala häckar är det bättre att välja till exempel en barrträdshäck eller laurel caucasica.

Plantering av dessa vintergröna buskar

Rhododendron är vintergrön buske de gillar en sur, lätt fuktig och humusrik jord. Därför växer de också bra på jordar i skogsområden. Är jorden där du vill plantera rhododendronhäcken inte tillräckligt sur eller humusrik? Lägg sedan lite extra trädgårdstorf i planteringshålet. En rhododendronhäck växer bra på både soliga och skuggiga platser. Vill du veta mer om hur man planterar dessa vintergröna buskar? Läs mer om det i vår planteringsanvisningar.

Vill du köpa en Rhododendronhäck? Naturligtvis på Garmundo!

Garmundo säljer två typer av rhododendron: hybrid och yakushimanum. Yakushimanum-sorterna är vintergröna buskar med en mer kompakt tillväxt och blir högst 1,20 meter höga. Hybridsorter blir lite högre och passar därför perfekt för en något högre rhododendronhäck. Den maximala sluthöjden anges för varje art. Mer information om de olika rhododendrontypernas egenskaper och utseende finns i produktbeskrivningarna. Och du kan självklart alltid kontakta om du behöver hjälp med att välja rätt rhododendronhäck, kontakta oss!