Olivpil

Wintergrüne Ölweide kaufen

Die Wintergrüne Ölweide, oder Silberbeere genannt (lateinisch: Elaeagnus Ebbingei) ist eine immergrüne Heckenpflanze, die ausgezeichnet dafür geeignet ist, um eine prächtige Ölweidenhecke zu erstellen. Sie ist sehr gut als Zaun oder Grenzmarkierung einsetzbar, aber auch entlang eines Sees oder Wasserfläche. Wird die Elaeagnus Ebbingei nur gering geschnitten, bekommt sie im Frühling kleine, weiße Blümchen, die durch orange-rote Beeren gefolgt werden, die silbern glänzen.

Fortsätt läsa..

Olivpilshäck, silverbär

Olivpil (latin: Elaeagnus Ebbingei) är en vintergrön växt som passar perfekt för att skapa en vacker häck av oliv och sälg. Mycket bra som staket mellan din och grannarnas trädgårdar, eller längs en stor damm i en park. Med lite beskärning får buskarna små vita blommor på våren, som följs av orangeröda bär med silverfärgat skimmer. På grund av de vackra bären kallas denna häckväxt också för silverbär ringde. Bären är ätbara, och om fåglarna inte redan hunnit äta upp alla kan du göra sylt av dem. En häck av olivpil kan kombineras väl med alla möjliga sorters marktäckare och Gränsväxter. Trots sitt namn är olivpil inte släkt med olivträdet.

Att köpa en häck av olivpil: egenskaperna

Silverbäret är mycket motståndskraftigt mot luftföroreningar och salta havsvindar och växer på nästan alla platser utom i skuggan. Om du bor vid havet eller i en livlig stad kan du mycket väl ha en Elaeagnus ebbingei haag planera. Arten är måttligt härdig och under hårda vintrar kan höstsilverbusken tappa sina vackra grågröna blad. Det är inget problem, eftersom nya blad bara dyker upp på våren. Den maximala höjden på en häck av olivpil är ca 2,0 m. Arten lämpar sig därför för mycket låga till medelhöga häckar. För mycket höga häckar är det bättre att till exempel välja en snabbväxande barrträdshäck eller laurelhäck.

Beskärning av Elaeagnus ebbingei

Fran Elaeagnus ebbingei har en tillväxthastighet på 20 till 40 cm per år, beroende på plats och väderförhållanden. Om du vill skapa en tät, formell häck av olivpil ska du beskära på våren (efter den sista nattfrosten) och på hösten. Om du beskär två gånger om året kommer inte blommorna och bären att synas. Vill du ha det lite frodigare och gillar du blommorna och bären? Beskär mindre ofta och inte för hårt. Fran plommon oliv pil Det är förresten inte ett jobbigt arbete, eftersom häckväxten inte har några törnen och du behöver inte skära igenom tjocka stammar. Köp olivpil? Läs mer på vår webbplats om köpa rätt mängd häckväxter och den välja rätt växtstorlek på häckväxterna.

Köpa olivpil? För- och nackdelarna med Elaeagnus ebbingei

  • Olivpil är utmärkt för användning i kustområden och i staden.
  • Olivpilshäcken är vintergrön
  • Växer på nästan vilken plats som helst
  • Vackra olivgröna blad
  • Perfekt för både formella och informella häckar
  • Begränsad beskärning ger vita blommor och orangeröda bär med silvrigt skimmer.

Nackdelarna med Elaeagnus ebbingei

  • Förlorar bladet vid sträng frost