Murgröna

Murgröna häck

Ivy (latinskt namn: Hedera) är ett släkte av växter som består av klättrande eller krypande växter. Hedera -sorter växer snabbt och är utmärkta för att skapa en häck. 

Fortsätt läsa..
per sida

Murgröna häck

Ivy (latinskt namn: Hedera) är ett släkte av växter som består av klättrande eller krypande växter. Hedera -sorter växer snabbt och är utmärkta för att skapa en häck. Detta kräver en ram, till exempel ett staket, staket eller vägg. Hedera är perfekt för att skapa en kompakt och hög häck som är synlig strax efter plantering. På Garmundo hittar du storbladig murgröna och småbladig murgröna.

Snabbväxande och vintergröna rankor för murgröna häck

Om du sitter ute är lite avskildhet trevligt, eller hur? Om det inte finns något runt din trädgård eller bara ett öppet staket, kan alla titta rakt in i trädgården eller kika in genom fönstren. Nu kan du naturligtvis sätta upp ett staket eller en vägg, men det är lite tråkigt. En grön häck av till exempel järnek eller barrträd är också möjlig, men den tar så mycket plats. Igenkännlig? Då skulle vi vilja presentera dig för ivy. En murgröna eller Hedera -häck är perfekt som platsdelning: kompakt, snabbt stängd för visning och alltid grön. Hedera växer cirka 50 till 70 cm. per år mot alla ramar, till exempel ett staket eller ett antal stolpar med nät emellan. Du kan också göra en murgröna häck från en vägg eller ett staket, men kom ihåg att om du någonsin vill ta bort växten kommer rotresterna att vara kvar. Har du inte en ram än? Välj sedan en av våra färdiga murgröna häckar.

Hedera häckplantering och beskärning

Murgrönan tillhör de vintergröna häckväxterna och är härdig. En Hedera -häck är mycket lätt att plantera och underhålla. Plantera murgröna häcken kan göras i solen eller skuggan och i nästan vilken typ av jord som helst. Växten tål inte jordar som är för våta. Eftersom murgröna häcken inte har tjocka stammar behöver du inte svettas och puffas när det är dags för den årliga beskärningen. Kom bara igång med häcksaxen eller sekatörer så är Hedera -häcken klar igen. Du bör helst göra detta två till tre gånger om året. Om du inte gör detta blir växten snabbt bredare och börjar föröka sig. Det är trevligt att blommor och svarta bär efter sommaren dyker upp mellan de gröna bladen. Bären på murgröna häcken är giftiga, så ät dem inte!

Köp Hedera häck: billig, snabb och av god kvalitet hos Garmundo

Självklart kan du köpa en Hedera -häck på Garmundo. Vi tar ut rimliga priser och för det får du högkvalitativa häckväxter från professionella odlare. Du kan läsa mer om hur din beställning går från våra odlare till din trädgård under logistik. Var noga med att ta en titt på vår webbplats, där du hittar olika tips om plantering och vård av häckväxter. Kan du inte förstå det eller vill du veta mer? Kontakta gärna vår kundtjänst!