Buxbom

Buxbom

Buxbom (latinskt namn Buxus sempervirens) kallas också för palmträd eller lönnträd ringde. Buxus sempervirens är mycket populär och är en av våra mest sålda häckväxter. Perfekt för att skapa mycket låga häckar, till exempel längs en gångväg, en uppfart eller för att skapa en separation mellan rabatter och gräsmattan.

Fortsätt läsa..
per sida

Buxbom

Buxbom (latinskt namn Buxus sempervirens) kallas också för palmträd eller lönnträd ringde. Buxus sempervirens är mycket populär och är en av våra mest sålda häckväxter. Perfekt för att skapa mycket låga häckar, till exempel längs en gångväg, en uppfart eller för att skapa en separation mellan rabatter och gräsmattan. Du kan skapa häckar med Buxus sempervirens upp till en höjd av ca 1,5 m. Om du vill gå högre, välj t.ex. Kaliforniska cypres eller Laurel Novita.

Varför en buxbomshäck? Lätt att underhålla, låg och vintergrön häck!

Vill du inte titta på kala grenar på vintern? Känner du inte för att kratta löv på hösten? Känner du inte för att svettas några gånger om året för att beskära? Alla goda skäl att välja buxbomshäck. Buxbomshäckar växer långsamt, endast 10 cm per år. Buxus sempervirens är dessutom vintergrön och ger därför alltid ett grönt inslag i din miljö. Och löven faller inte av, så du behöver inte ta fram kratta ur skjulet för buxbomshäcken. Kort sagt, med denna typ av växt gör du enLätt att underhålla en låg vintergrön häck. På grund av den långsamma tillväxten tar det ett tag för små buxbomshäckar att växa till en hel häck. Om du inte vill vänta på det kan du välja ett av våra buxbomsträd färdiga häckar. Buxus sempervirens finns också i några av våra paket med blandhack.

Buxus sempervirens ställning

Buxbomshäcken kan planteras på alla möjliga ställen. Buxus sempervirens tål skugga men gillar också att stå i full sol. Den här häckväxten gillar inte mycket torra jordar eller extrema vindar. Vill du veta mer om det bästa sättet att plantera en buxbomshäck? Läs mer om det i vår planteringsanvisningar. Buxbom är dessutom mycket stark och tål att få stryk. Luftföroreningar, barn som spelar fotboll eller cyklister som svänger är inte ett problem. Buxbomshäcken är dock känslig för en viss typ av svamp. Från Japansk hölle är en jämförbar häckväxt som inte drabbas av denna buxbomssjukdom.

Beskärning av buxbomshäcken

Även om buxbomshäcken inte växer särskilt snabbt behöver den klippas då och då. Som tur är är det inte ett svårt jobb och du behöver inte vara rädd för mycket beskärningsavfall. Inga törnen att skära av och inga tjocka grenar att såga igenom. Det räcker i princip med att beskära Buxus sempervirens en gång om året. Bara lite fram och tillbaka med häcksaxen och voilà, häcken är redo för ett nytt år. Om du vill hålla din buxushäck i gott skick rekommenderar vi att du beskär den en eller två gånger. Den normala buxbombuske kan skäras i vilken form du vill, t.ex. i form av en sfär, en kub eller ditt favoritdjur. I vårt erbjudande hittar du också följande kub av buxbom. För att underlätta för dig har vi redan beskurit denna Buxus sempervirens-buske till en blockform.

Buxus kan köpas på Garmundo!

Om du väljer en buxbomshäck är det bäst att beställa den från Garmundo. Vi gör allt vi kan för att din trädgård, eller någon annan plats för den delen, snart ska få en vacker buxbomshäck av utmärkt kvalitet. För att säkerställa detta tillhandahåller vi alla slags användbara tips, till exempel följande välja rätt mängd häckplantor och välj rätt växtstorlek för häckväxter. Du kan också alltid kontakta vår kundtjänst om du har några frågor eller kommentarer!