Färdig murgrönehäck

Färdig murgrönehäck

Skulle du vilja plantera en vacker färdig murgrönehäck till exempel på gränsen mellan din och grannens trädgårdar? Då är en färdig murgrönehäck med espalier idealisk!  En häck är inte bara fin att se på utan erbjuder dessutom insyns- och vindskydd.

Fortsätt läsa..
per sida

Färdig murgrönehäck med espalier

Skulle du vilja plantera en vacker färdig murgrönehäck till exempel på gränsen mellan din och grannens trädgårdar? Då är en färdig murgrönehäck med espalier idealisk!  En häck är inte bara fin att se på utan erbjuder dessutom insyns- och vindskydd. Självklart kan man välja unga små häckväxter till billigt pris men då måste man vara beredd att vänta några år tills man får sin tjocka, härliga häck. Tills dess kan både grannar och andra nyfikna titta in i trädgården eller till och med in genom fönstren. Det känns kanske inte så bra! Detta löser du enkelt genom att välja en färdig murgrönehäck med espalier som växer på ett metallgaller eller en hög färdighäck!

Färdig murgrönehäck med espalier: Färdig på nolltid!

En färdig murgrönehäck erbjuder omedelbart insyns- och vindskydd. Redan en dag efter din beställning kommit fram har du en tjock, insynsskyddande häck. Färdig på nolltid alltså! De stora färdiga murgrönehäckarna med espalier odlas i specialutvecklade krukor och kan därför planteras när som helst på året (utom om det fryser till). Murgrönehäcken finns i olika sorter som t.ex. Yellow Ripple, Woerner, Goldchild eller Dentata Variegata. Krukodlade häckelement har en fast höjd per sort. För varje häckelement står därför beskrivet precis vad sluthöjden är.

Höga färdiga murgrönehäckar med espalier levereras i en container av stadig ståltråd som är omlindad av en löstagbar plastvägg. Dessa kan lyftas ur kontaintern alldeles innan de ska planteras. Vikten på ett häckelement ligger på mellan 30 och 50 kg, beroende på vädret. Dessa växter odlas för det mesta utomhus och när det är fuktigt ute består häckelementet av mer fukt och blir då tyngre.

Längden på häckelementet kan eventuellt kortas av med en bultsax i enheter på 10 cm. Vi rekommenderar att murgrönehäcken planteras mellan pålar av trä eller järn. Dessa stolpar sätts fast i jordankare som placeras i marken mellan häckelementen.

Färdig murgrönehäck: fördelarna

  • Lite eller inget svinn och häcken växer vidare direkt efter plantering
  • Tack vare espalieren förblir häcken stabil och upprätt
  • En färdig murgrönehäck skyddar direkt mot insyn
  • Kan planteras året om (utom vid frost)
  • Höga färdighäckar passar perfekt till små häckar
  • Man kan kombinera olika element med varandra
  • Det går att plantera en häck på 30 meter på en dag (med två personer)