Osmanthus

Osmanthus

Osmanthus är vintergröna trädgårdsväxter som är utmärkta för att skapa låga till medelhöga häckar. Den falska höljeskottet har fått sitt namn på grund av att arten liknar den vanliga höljeskottet Ilex. Båda växterna har taggiga blad.

Fortsätt läsa..
per sida

Osmanthus

Osmanthus är vintergröna trädgårdsväxter som är utmärkta för att skapa låga till medelhöga häckar. Den falska höljeskottet har fått sitt namn på grund av att arten liknar den vanliga höljeskottet Ilex. Båda växterna har taggiga blad. Bladen på den falska höljeskottet växer mitt emot varandra på stammen, medan höljeskottets blad är förskjutna. Och de röda bären som är karakteristiska för hassel växer inte på den falska hasseln. På Osmanthus blommar fina vita blommor som luktar gott.

Städsegröna trädgårdsväxter med doftande blommor

Vill du ha en vacker häck runt trädgården eller terrassen? En kompakt och vintergrön häck med doftande blommor som du kan se över, och som dessutom håller oönskade gäster borta från trädgården? Då är Osmanthus ett utmärkt val. På grund av den relativt långsamma tillväxten av dessa vintergröna trädgårdsväxter räcker det med att beskära den en gång om året. De vita blommorna är otroligt vackra och doftar underbart. De lockar dessutom till sig alla slags fjärilar och insekter. Trevligt att se lite liv i din trädgård! I vårt erbjudande hittar du följande osmanthus burkwoodii som blommar på våren, och osmanthus heterophyllus som blommar på sommaren och hösten. Osmanthus har få krav på sin växtplats, men är känslig för stark frost och starka vindar.

Köp kläder på Garmundo

Köp av osmanthus på Garmundo? Ett bra val! Vi säljer alla sorters vackra vintergröna trädgårdsväxter av utmärkt kvalitet och till rimliga priser. Förutom Osmanthus kan du också komma till oss för att få till exempel en vacker laurelhäck, häck av idegran eller barrträdshäckar. Ta en titt på vår webbplats. Har du några frågor? Kontakta då vår kundtjänst, Vi hjälper dig gärna att välja en häck som uppfyller alla dina krav!