Häckväxter, kantpaket och växtmattor: från vår odlare till din trädgård

Hur kommer dessa häckplantor, kantpaket och växtmattor med marktäckande plantor från odlaren till din trädgård?

Häckväxter

När du beställer häckväxter från Garmundo kommer beställningen att behandlas direkt av oss. Vi instruerar odlaren att skörda växterna och ordnar en transportör för att hämta beställningen så snabbt som möjligt. Vill du hellre ha plantorna levererade på ett visst datum? Även det är naturligtvis möjligt, till och med om detta datum ligger långt fram i tiden. Häckväxterna förblir helt enkelt på sin välbekanta plats hos odlaren och lyfts eller samlas inte ihop hos odlaren förrän precis innan önskat leveransdatum. Vi gör alltså allt vi kan, för att försäkra oss om, att häckplantorna kommer fram till dig så fräscha som möjligt och får bästa möjliga start i livet! Så inga långa rader hos oss av redan skördade växter som väntar på transport dagar i streck.

Kantpaket och växtmattor med marktäckande plantor

Kantpaket som du beställer från Garmundo kommer, precis som våra häckväxter, från professionella och erfarna odlare. Fram till leveransdagen står växterna i krukor hos odlaren. För transporten använder vi speciella lådor som vi har utformat på ett sådant sätt att växterna inte kan skadas under resan. På det viset ser vi till att växterna kommer intakta till dig. Under vissa årstider är trädgårdsväxterna högre än lådan. I så fall klipps de snyggt ner av odlaren så att de passar i lådan. Detta kommer att gynna växternas tillväxt senare, eftersom det kommer att få dem att gro snabbare i trädgården.

Växtmattorna med marktäckande plantor kommer från en fast leverantör, där de odlas i plastkassetter. Dessa kassetter tas bort innan vi skickar växtmattorna så att du får så lite avfall som möjligt vid plantering. Dessutom kan kassetterna återanvändas hos odlaren. Om växterna är för höga innan de skickas, beskärs de av odlaren till cirka 5-6 cm. höjd. Detta säkerställer att de marktäckande plantorna gror bra omedelbart efter plantering.

Även för växtmattorna gäller att du kan få dem levererade till ett visst datum, även om det är långt in i framtiden. De stannar helt enkelt hos odlaren så länge som möjligt, där växterna naturligtvis blir väl skötta.

Från odlaren till ditt hem: med pakettjänst eller på pallar

Små mängder av häckväxter med bara rötter, kantpaket och små mängder växtmattor skickar vi med pakettjänst från DHL. Paketen sorteras och levereras sedan direkt till ditt hem av DHL. Större mängder häckplantor med rotklump eller i kruka packas på pallar. Detta gäller även växtmattor med marktäckande plantor. Dessa pallar hämtas sedan från odlaren av en specialiserad transportör och samlas upp i ett stort lager. Därifrån kommer växterna eller växtmattorna att lämnas över till dig. Vi gör vårt yttersta för att pall-leveranser ska ske så mycket som möjligt på det datum du angett vid beställning. För att ge häckplantor, kantpaket och växtmattor bästa möjliga start är det viktigt att ta bort dem direkt från pallen eller ur lådan vid ankomst. Plantera dem om möjligt inom 24 timmar efter ankomst. Detta gäller inte häckväxter i krukor, som kan lämnas stående längre. Vill du veta mer om skillnaden mellan häckväxter med bara rötter, rotklump eller i kruka? Du kan läsa mer om det under häckväxter: med bara rötter, med rotklump eller i kruka?

Vill du veta mer om rutten som din beställning tar från odlaren till din ytterdörr? Tveka inte att kontakta vår kundtjänst. Vi svarar gärna på alla dina transportfrågor.