Ädelcypress

Ädelcypress

Ädelcypressen är också känd under det latinska namnet ‘Chamaecyparis lawsoniana’. Denna typ av barrträd är mycket populär och passar utmärkt som häckväxt. I vårt sortiment hittar du tre sorters ädelcypress, ‘Columnaris’, ‘Ivonne’ och ‘Stardust’.

Fortsätt läsa..
per sida

Ädelcypress

Ädelcypressen är också känd under det latinska namnet ‘Chamaecyparis lawsoniana’. Denna typ av barrträd är mycket populär och passar utmärkt som häckväxt. I vårt sortiment hittar du tre sorters ädelcypress, ‘Columnaris’, ‘Ivonne’ och ‘Stardust’.

Varför skulle du välja en ädelcypress?

Är du trött på att nyfikna grannar och förbipasserande tittar in i din trädgård eller i ditt hus? Har du flyttat till ett nytt bostadsområde och tycker du att din trädgård är väldigt kal och färglös? Då har du en bra anledning att plantera en grön barrträdshäck. Och helst en som växer snabbt är tät och förblir grön året runt. I så fall är ädelcypressen ett utmärkt val. Denna typ av barrträd är alltid tät och grön, även under de kallare månaderna av året. Eftersom den har en mycket snabb tillväxt kommer du fort att få en tät och hög häck. Dessutom har ‘Chamaecyparis lawsoniana’ ett vackert utseende också.

‘Chamaecyparis lawsoniana’: för höga och smala häckar

Om du gillar blått är ädelcypressen ‘Columnaris’ ett snyggt val. Föredrar du gult? Välj i så fall den gula ädelcypressen Ivonne eller ‘Stardust’. Skillnaden är att barren på Stardust blir bronsfärgade på hösten. Alla de tre sorterna är utmärkta häckplantor och perfekta för att skapa höga smala häckar från 1 till cirka 4 meters höjd.

Att plantera och beskära ‘Chamaecyparis lawsoniana’

‘Chamaecyparis lawsoniana’ växer på nästan alla platser, förutom ställen där jorden är väldigt våt. Precis som alla andra barrträd, kräver ädelcypressen beskärning ungefär två gånger om året. Nackdelen med ädelcypressen jämfört med andra vintergröna häckväxter är att den blir träig på insidan. Att beskära växten ända in till stammen går inte, eftersom det inte kommer att växa ut några nya barr eller grenar från den. Att beskära häcken regelbundet förhindrar att den blir för träig för snabbt och därmed förlorar sitt vackra utseende.

Att köpa ädelcypresser online på Garmundo

På Garmundo gör vi allt vi kan för att hålla våra kunder nöjda. Därför hittar du bara häckplantor och andra produkter av hög kvalitet och till rimliga priser i vårt sortiment. Om du beställer en ‘Chamaecyparis lawsoniana’ från oss, kommer vi att se till att den kommer fram till dig så snabbt och lätt som bara kan. Tänker du plantera den nya häcken själv? That’s the spirit! Läs våra växthandböcker i förväg så att du vet hur du ska gå till väga. Vill du veta mer? Tveka inte, utan hör av dig till oss! Vi svarar gärna på alla dina frågor.