Storblommiga rosor

Storblommiga rosor

Den storblommiga rosen vädjar till fantasin med sin stor och välfylla blomma på ett stabilt handtag

Fortsätt läsa..
per sida

Storblommiga rosor

Den storblommiga rosen vädjar till fantasin med sin stor och välfylla blomma på ett stabilt handtag. Blomman har en elegant form och sprider en behaglig doft, vad som gör den till en idealisk ros. Blommans storlek gör att rosen sticker ut. Storblommiga rosor trivs bäst om man kombinerar dem med andra växter i en rabatt, men de kan också planteras som enskilda buskar. Den storblommiga rosens buske består vanligtvis av solitära blommor, men ibland växer blommorna ihop i små grupper. I genomsnitt växer cirka sex rosor på en kvadratmeter stor buske. Buskens höjd varierar från sextio till hundra femtio centimeter.

Hur man planterar storblommiga rosor

Förr i tiden var rosor ofta placerade i stora rabatter, men numera ser man dem oftare som solitärväxter eller i små grupper. Rosor är riktiga soldyrkare placera dem därför på en plats med tillräckligt med sol. Den bästa tiden att plantera rosor är från slutet av oktober till mars, men se till att plantera dem under en period då det inte är kallt. För att plantera rosor följer du följande steg: Lägg först rosorna i en hink med ljummet vatten över natten. Nästa dag gräver du ett stort hål och luckrar upp jorden runt hålet och även rötterna. Placera sedan rötterna på rätt djup: Den förtjockning som grenarna växer ur ska ligga cirka fem cm under marken. Tryck sedan jorden ordentligt och vattna rikligt.

Tips för att sköta rosor

Frånbästa tiden att beskära rosor är mars men om det fortfarande är kallt under dagen är det bättre att vänta lite med att beskära. Hur går du vidare? Börja med att beskära bort döda grenar. För att skapa en fin form kan du också beskära grenar som växer inåt. Beskär resten av grenarna tre till fem ögon från marken. Ögon är de små, rosa knopparna på växtens stjälk. Beskär grenen med en sax i en sned vinkel en centimeter ovanför ögat. Se till att ögat där du beskär grenen pekar utåt, för då kommer den nya grenen att växa fint utåt. Rosor tål inte torka bra. Se därför till att vattna tillräckligt under torra perioder. Vid mycket höga temperaturer bör du vattna rosen varannan eller var tredje dag. För en sund tillväxt och bättre motståndskraft mot sjukdomar rekommenderar vi att rosen gödsling tre gånger om året med ett organiskt gödselmedel. Gödsla en gång på senvintern, en gång på våren och en gång i mitten av sommaren.

Leverans av storblommiga rosor

Våra rosor finns tillgängliga från oktober till april. Vi skickar dem till dig i en speciell andningsbar låda, så att växterna förblir vackra och friska under resan.