Hur många växtmattor med marktäckande plantor behöver du?

Du har bestämt dig för att du snabbt vill ha en vacker, grön trädgård och vill använda växtmattor med marktäckande plantor. Ett bra val! Då är det naturligtvis viktigt att du beställer rätt mängd mattor för din trädgård. Om du beställer för få så kommer du en att få en bar fläck och det är naturligtvis inte så snyggt. Och att beställa för många är ju bara slöseri med pengar.

Att räkna ut rätt mängd växtmattor för din trädgård är ganska enkelt, eftersom vi levererar mattorna per kvadratmeter. En kvadratmeter består av 6 växtmattor på 57 x 38 cm. Eftersom mattorna är så små så är de enkla att lägga och du kan göra dem ännu mindre med en spade om du vill.

Du mäter längden och bredden på det stycke som du vill förvandla till en grön oas och multiplicerar dessa siffror: så en längd på 4 meter och en bredd på 2 meter ger 4 x 2 = 8 m2. Fixat och klart, nu kan du beställa 8 m2 växtmattor med marktäckande plantor i vår webbshop. Under transport kan du läsa mer om vägen som växtmattorna tar från odlaren till din trädgård

Je meet de lengte en breedte van het vak dat je wilt veranderen in een groene oase en vermenigvuldigt die getallen met elkaar: een lengte van 4 meter en een breedte van 2 meter geeft dan 4 x 2 = 8 m2. Voilà, je bestelt in onze webshop voor 8 m2 plantenmatten met bodembedekkers. Onder logistiek lees je over de route die de matten met bodembedekkende planten afleggen van de kweker tot in jouw tuin.

Är du osäker? Tveka inte att höra av dig till oss! Du kan läsa mer om hur du ger växtmattorna en bra start i vår planteringsguide: Plantering av växtmattor med marktäckande plantor.