Lagerhägg Etna 140 cm. (Prunus laurocerasus 'Etna')

3 442,84 kr
1+
3 442,84 kr
5+
3 361,35 kr
10+
3 239,12 kr
20+
3 157,63 kr

Det är lätt att anlägga en vacker vintergrön häck med lagerhäggen Etna. Sorten är även känd under det latinska namnet Prunus laurocerasus 'Etna'. Den här sorten tillhör gruppen vintergröna lagerhäggar och är mycket lämplig både som låg och hög häck upp till 3 m.

Visa mer
1 Antal per meter
Tillgängligt året runt
Direkt tillgänglig
Meter häck = Antal = 
3.442,84 kr
I VARUKORGEN

Stort utbud, flexibla leveranser och attraktiva priser!

 • ✔Flexibla lleveranser på pall,
  Välj önskad leveransvecka!

 • ✔Säker betalning, 
  Betala säkert med kreditkort, PayPal eller klarna

 • ✔Personlig rådgivning, 
  Vi står gärna till tjänst!

 • ✔Direkt från plantskolan,
  100 % friska planor av hög kvalitet!

Egenskaper

Mer information
Namn (latin) Prunus laurocerasus 'Etna'
Maximal häckhöjd Medel (150-250 cm), Låg (50-150 cm), Väldigt låg (<50 cm)
Underhållsarbete Lite
Tillväxt per år Medel 20-40 cm
Beskärning 1x per år
Vinterhärdighet Mycket bra
Vintergrön Ja
Plats Full sol, Halvskugga, Skugga
Markfuktighet Torr, Vanligt, Fuktig
Blomningstid April, Maj
Andra egenskaper Brokigt lövverk, Bra för fjärilar och insekter, Tål luftföroreningar
Leveranshöjd 140h x 100l x 30b
Tillgänglig Tillgängligt året runt
Rottyp Färdig

Lagerhägg Etna

Det är lätt att anlägga en vacker vintergrön häck med lagerhäggen Etna. Sorten är även känd under det latinska namnet Prunus laurocerasus 'Etna'. Den här sorten tillhör gruppen vintergröna lagerhäggar och är mycket lämplig både som låg och hög häck upp till 3 m.

Vintergrön häck i rödgröna färger

Denna typ av vintergröna häckar har ett kompakt lövverk med glansiga, djupgröna ovala löv. Det är mycket iögonfallande att de nya bladenfår en djupröd färg efter beskärning. Detta skiljer Etna från andra typer av lagerhäggar. Det är en mycket vacker syn på våren. Lagerhäggen är vintergrön och ser därför till att området är grönt och fritt från insyn året runt. Runt maj dyker det upp vita blommor och efter en kort blomningsperiod på en månad bildas det rödsvarta bär. Var väldigt försiktig med barn och husdjur, eftersom både bär och löv är mycket giftiga.

Var kan jag plantera lagerhäggen?

Lagerhäggen Etna är en väldigt lätt häckväxt, eftersom den vintergröna häcken trivs i både sol och skugga. Etna föredrar att stå med rötterna i fuktig och näringsrik jord men det är inte något problem om jorden är lite fuktigare eller lite torrare. I själva verket är riktigt våt jord det enda som denna typ av lagerhägg inte tål. Då ruttnar rötterna och efter ett tag blir bladen bruna och faller av. Lagerhäggen klarar av extrem frost mycket bra, precis som lagerhäggen Herbergii.

Lagerhäggen är mycket tålig och kan därför faktiskt planteras nästan var som helst. Om den utsätts för avgaser, vägdamm eller t.ex. en cyklist som hamnar i buskarna efter att ha tittat för djupt i glaset? Inga problem, denna lagerhägg klarar saker som dessa med glans! Eftersom den här typen av lagerhägg är mycket stark och tål alla typer av väderförhållanden, så betalar du lite mer per buske, än för de flesta andra lagerhäggar.

Hur håller man den vintergröna häcken snygg

Lagerhäggen Etna växer cirka 20 till 40 cm per år och kräver därför regelbunden beskärning. Det gäller ungefär en eller två gånger om året, helst på våren och hösten. Du behöver inte oroa dig för detta, att beskära denna vintergröna häck är väldigt lätt och det kan egentligen inte gå fel. Den har inga taggar eller vassa löv som ger dig rivsår och en rigorös beskärning är inte något problem. Nya löv växer ut snabbt till och med på en bar gren. Vill du veta mer om denna lagerhägg? Kontakta gärna vår kundtjänst!

Fördelar med lagerhägg Etna 

 • Vintergrön
 • Växer snabbt
 • Växer i både sol och skugga
 • Klarar svår frost bra
 • De unga bladen är röda
 • Lätt att beskära

Nackdelar med lagerhägg Etna 

 • Tål inte ständigt våta rötter
 • Dyrare i inköp än de flesta andra sorters lagerhäggar
 • Bladen och bären är giftiga